DETOXAMIN - ZEOLIT PMA (Micro Activation - process) prelucrare unică în lume, patentată

Zeolitul (în greaca veche zeolit înseamnă “piatra care fierbe”), este un mineral de origine vulcanică care s-a format cu milioane de ani în urmă, în urma interacţiunii dintre lava fierbinte a vulcanilor şi apelor subterane. Prin geneza complexă şi contactul cu numeroase sedimente preţioase din subteran, s-a format un mineral cu proprietăţi miraculoase pentru organismul uman. Este considerat un mineral unic în lume. “Secretul” eficienţei spectaculoase a zeolitului este nu atât în compoziţia chimică, cât în aranjamentul spaţial al componentelor sale. Ele formează reţele tridimensionale de cavităţi şi canale cu dimensiuni microscopice, care se constituie într-o adevărată capcană pentru substanţele toxice.

Zeolitul are proprietatea unică de a atrage precum un magnet, toate tipurile de metale grele şi toxine încărcate pozitiv, fără a elimina însă electroliţii benefici şi vitali organismului. Este dovedită capacitatea chelatoare faţă de metalele grele. Leagă şi elimină: cadmiu, plumb, zinc, cupru, mercur, cromul etc. Elimină radionuclizi precum pe cei de stronţiu, cesiu, cobalt, cadmiu şi crom, gazele cu efect toxic, dioxidul de carbon, amoniacul, alcoolul etilic, alte toxine, ca cele organo-fosforice utilizate în insecticide pe care le dislocă din organism în procesul de detoxifiere.

În eficienţa tratării organismului cu zeolit sunt foarte importante calitatea zeolitului (care este dată de numărul de reţele/canale din structura sa poroasă) şi procedura de prelucrare. Tufele de zeolit sunt atent selecţionate de producător şi sunt supuse ulterior unui procedeu unic de prelucrare, patentat, denumit PMA (Micro-Activation Process) - microactivare. Acest procedeu se bazează pe capacitatea de dezintegrare a particulelor solide, în stare brută, naturală, cu ajutorul accelerării centrifugate al unui utilaj de dezintegrare controlată. Particulele componente din rocile vulcanice supuse procesului de micronizare se unesc unele cu altele sub un unghi bine determinat, ceea ce duce la o mişcare relativă a unei particule de-a lungul suprafeţei altei particule. O astfel de procedură de prelucrare în condiţii mecanizate de ciocniri reciproce şi frecare în intervale de timp foarte scurte (0.0001 - 0.001s) conduce la apariţia unei particule de microzeolit activat cu un diametru extrem de redus (1nm), fiind astfel foarte activă din punct de vedere biologic, cu un PH stabil de 7,48.

Zeolitul prelucrat cu ajutorul acestei tehnologii avansate devine una dintre cele mai eficiente substanţe de purificare a organismului şi îndeplineşte acest rol fără niciun fel de efect secundar, dimpotrivă, intensificând semnificativ acţiunea oricărui element suplimentar căruia i se adugă. Acest fenomen este cunoscut sub numele de “schimb cationic” care oferă multe beneficii pentru sănătatea corpului.