În eficienţa tratării organismului cu zeolit este foarte importantă calitatea materiei prime. Există peste 160 de tipuri de zeolit clinoptilolit. Producătorul austriac al liniei DETOXAMIN foloseşte doar tufe de zeolit atent selecţionate.

Procedeul de prelucrare este crucial pentru eficienţa zeolitului. Zeolitul din Detoxamin este prelucrat printr-un procedeu unic, patentat în Austria, PMA (Micro-Activation Process) care se bazează pe procedeul de dezintegrare a particulelor solide, în stare brută, naturală, cu ajutorul accelerării centrifugate ale unui aparat de dezintegrare controlată.

Particulele componente din rocile minerale folosite în timpul procesului de micronizare se unesc unele cu altele sub un unghi bine determinat, ceea ce duce la o mişcare relativă a unei particule de-a lungul suprafeţei altei particule. O astfel de procedură de prelucrare a mineralelor în condiţii mecanizate de ciocniri reciproce şi frecare în intervale de timp foarte scăzute (0.0001 - 0.001s) conduce la apariţia unei particule de micro zeolit cu un diametru extrem de redus (mai mică de 1NM), fiind astfel foarte activă din punct de vedere biologic şi cu un PH stabil de 7,48.

Practic, mineralele supuse prelucrării prin acestă tehnologie, îşi măresc suprafaţa specifică de aproape 10 ori. Astfel proprietăţile de bază ale zeolitului din Detoxamin cresc în eficienţă de 10 ori. În plus, în urma acestei proceduri, zeolitul capătă proprietăţi noi cu efecte extrem de benefice pentru organismul uman!

În toate procesele de detoxifiere, s-a dovedit clinic că puterea de colectare a substanţelor dăunătoare de către zeolitul (clinoptilolit) a cărui suprafaţă este prelucrată prin PMA (micro-activation process) este incomparabil mai mare decât în cazul zeolitului neprelucrat. Cu cât particula este mai prelucrată şi mai mică, cu atât este mai activă, mai potentă şi are o capacitate mult mai mare de a aduna toxinele, astfel crescând şi eficacitatea sa. Datorită acestei prelucrări, mineralul capătă noi proprietăţi fiind mult mai puternic decât produsul iniţial.

În timp ce clinoptilolitul prelucrat printr-o procedură clasică are o capacitate de absorbţie de 300 m2/kg, prin activare capacitatea sa de absorbţie ajunge la 1.000 m 2/kg. Clinoptilolitul astfel activat devine DETOXAMIN.

Pe piaţa autohtonă există diverşi producători care procesează zeolitul brut folosind căldura, alţii folosind procesul chimic. Ambele metode reduc eficienţa zeoli-tului. În România nu există încă nici un producător de medicamente sau suplimente care să folosească această tehnologie. Acest procedeu de prelucrare este extrem de scump şi din acest motiv este puţin folosit.

Astfel, zeolitul prelucrat cu ajutorul acestei tehnologii avansate este una dintre cele mai eficiente substanţe de purificare a organismului şi îndeplineşte acest rol fără niciun fel de efecte secundare, intensificând semnificativ acţiunea oricărui element suplimentar care i se adugă.